Location

Laurel, Montana

Client

Steve Solberg

Size

2,820 square feet

Completed

2011

Project Highlights

First Tap Room in Laurel

Description

What was previously an auto service and tire center became a new social hot spot in Laurel as a brewery and tasting room called Fat Jacks Tap Room. The renovation project was completed in the Spring of 2010. The former lobby and service bay was transformed into a 1,700 square foot tasting room which reflects a local industrial vernacular. One feature of the interior is the large historic cooler doors salvaged from an old refrigerated warehouse building in downtown Billings. Successfully achieved project goals include renovating and repairing the interior to maximize existing infrastructure, expanding the restrooms to accommodate future required fixtures as well as ADA requirements, and minor repair and upgrade of existing mechanical systems.

The building is a one-story, rectangular, concrete-block, false-front, industrial building with an arched, membrane roof, and concrete foundation. The original portion of the building is the north one-third, which was built some time before 1944. The front addition was built shortly after World War II.
Admin NotesEnso Tips & Tricks